La Ciutat

Barcelona, bressol de la cultura catalana, entre moltes altres cultures i civilitzacions, testimoni de grans transformacions com la Revolució Industrial o la guerra civil entre tantes altres, Barcelona té una història fascinant.

Ha sigut escenari de diversos esdeveniments internacionals que han contribuït a consolidar-la, desenvolupar-la i donar-li projecció mundial. Els més rellevants han estat l'Exposició Universal de 1888, l'Exposició Internacional de 1929, els Jocs Olímpics de 1992, que va suposar la dinamització de tot el seu potencial, i el Fòrum Universal de les Cultures 2004. És també seu del secretariat de la Unió pel Mediterrani.

A l'actualitat, està reconeguda com una ciutat global per la seva importància cultural, financera, comercial i turística. Posseeix un dels ports més importants del Mediterrani i és també un important punt de comunicacions entre Espanya i França, degut a les connexions per autopista i alta velocitat ferroviària. L'aeroport de Barcelona-el Prat, a 15 km del centre de la ciutat.

Barcelona s'ha convertit en una de les destinacions turístiques més visitades d'Espanya, sabent complaure la gran majoria de turistes amb una història de les més antigues d'Europa, és ciutat que mai dorm i plena d'encant, sense oblidar la bellesa de les Platges de la Costa Brava. La varietat de tresors artístics, les esglésies romàniques i els grans noms de l'art modern i l'arquitectura com, Dalí, Gaudí, Miró, Picasso.

Situada entre el mar i la muntanya, ha trobat un equilibri formidable: amb un peu en la tradició i un altre a la avant-garde, té la reputació de ser la més ciutat més cosmopolita, avantguardista i moderna d'Espanya.